Refresh in educatie civica

Refresh in educatie civica este un proiect educational ce isi propune sa aduca un plus de valoare orelor de educatie civica.

Proiectul presupune dezvoltarea unei platforme online dedicata profesorilor de educatie civica, de unde acestia sa poata descarca fise de lucru interactive pentru orele de curs, bazate pe programa clasei a 7-a. Fiecare fisa se va axa pe 4 notiuni de baza, cu scopul ca fiecare copil sa si le insuseasca chiar in timpul orei (fara studiu suplimentar).

Ne propunem ca materialele sa fie utilizate in cadrul orele de curs din semestrul II al anului scolar 2015-2016 de catre cel putin 30 de profesori de educatie civica. Astfel, profesorii vor avea o sursa de activitati interactive pe care sa le poata aplica in clasa, iar copiii vor intelege mai usor informatiile predate.

De ce educatie civica?

In lumina ultimelor evenimente, ne-am dat seama ca nu avem un minim de cunostinte de educatie civica care sa ne ghideze in viata sociala si politica. Deoarece societatea civila are o influenta foarte mare in tarile dezvoltate, vrem sa punem umarul la formarea unei generatii de tineri care sa stie nu doar cum sa isi ceara drepturile ci si care sunt ele.

Ce vom face?

Vom dezvolta o serie de materiale suport pentru orele de educatie civica de clasa a-7-a in colaborare cu alte asociatii, profesori dar si elevi. Scopul nostru este sa le oferim profesorilor un instrument prin care sa transforme orele anoste de educatie civica intr-o activitate interactiva, ce ar presupune dialog, dezbateri si puncte de vedere argumentate. 
In prima etapa a proiectului (16.11.2015 – 24.06.2016) vom realiza:
– 15 materiale didactice (concept si grafica). Acestea se vor baza pe programa scolara de educatie civica clasa a 7-a, semestrul 2
– platforma online care le va gazdui (aceasta va putea fi accesata liber de oricine)
– productia mapelor de lucru pentru profesori (15 fise lucru format A1)
– workshopuri si sesiuni de informare pentru profesorii de educatie civica
Cum ne poti sustine?
Pentru a obtine finantare pentru acest proiect l-am inscris in “Campionatul de bine”, editia de anul acesta a “Bursei Binelui” organizata de BCR.
Daca esti de parere ca proiectul nostru va avea un impact ne poti ajuta cu o donatie de minim 5 lei. Donatiile se realizeaza prin intermediul platformei “Bursa Binelui” de aici: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Refresh-in-Educatie-Civica (uita-te dupa butonul verde de “Doneaza”).
Screen Shot 2015-11-28 at 16.49.13
Donatiile se fac prin plata cu cardul bancar si sunt ne-comisionate (prin platforma Euplatesc.ro).
Daca ai orice intrebare sau sugestie de imbunatatire a proiectului nostru te rugam sa ne dai un email la adresa: asa.learning.ro@gmail.com

 

Advertisements